tisdag 9 april 2013

Mandel-Kola brownie och White chocolate cheesecake brownie

Jag var så himla baksugen och ville baka något till min mans jobb.
Och jag ville göra något med lite av grejer som jag hade hemma helt enkelt.

Så det blev två olika sorters Brownie. Goda blev dem också med smält seg kola i den ena och knaprig mandel som bröt av det söta.
Sedan blev det även en med bitar av vit choklad och cheesecake topping.
Båda dessa brownies är väldigt enkla och göra och tar bara ca 30 minuter att göra. Ät dem som dem är eller kanske med en klick grädde eller glass till, och dem kan ätas både varma eller kalla:)

Brownie med mandel-kola
Ingredienser:
150 gram smör (smält)
5 dl socker
1.2 dl kakao
0.5 tsk äkta vanilj (du kan självklart byta ut till vaniljsocker men ta då 1.5-2 tsk)
4 ägg
3.7 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1.5 dl hyvlad mandel (men du kan ta vilka nötter du vill eller hoppa över det)
2 dl grovhackad kola (dumle, rollo, werthers elelr vilken kola du vill)

Instruktioner:
Slå på ugnen på 175 C.
Blanda alla ingredienser förutom den grovhackade kolan, och blanda till en tjock smet.
Rör sedan ner kolan och blanda väl.
Häll i en form som du täckt med bakplåtspapper. Min form är ca 33 cm x 20 cm.
Grädda sedan kakan i ca 20 minuter. Om du sticker den så ska stickan komma ut nästan ren. Kakan ska vara kletig men inte för degig.

White chocolate cheesecake brownie
Ingredienser:
150 gram smör (smält)
5 dl socker
1.2 dl kakao
0.5 tsk äkta vanilj (du kan självklart byta ut till vaniljsocker men ta då 1.5-2 tsk)
4 ägg
3.7 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 dl vit choklad chips eller hackad

Cheesecake topping:
200 gram cream cheese
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Instruktioner:

Slå på ugnen på 175 C.
Börja med själva kakan där du blandar allt utom chokladen.
Ta nu bort ca 1 glas ifrån smeten och ställ åt sidan. Tillsätt chokladen till resterande smet och blanda.
I en annan bunke så vispar du ihop cream cheese, vanilj och florsocker. När det är blandat så vispar du ner ägget.
Häll nu i en form (min var ca 33 cm x 20 cm) smeten med vit choklad.
Klicka sedan ut cream cheese smeten lite här och där på chokladsmeten.
Smeten som du lade undan i ett glas tar du nu och klickar ut över cream cheese smeten.
Sedan tar du med en slickipot och rör om lite försiktigt så att du får en fin marmorerad effekt.
Grädda sedan kakan i ca 25-35 minuter. Kakan ska vara lite kletig, så övergrädda den inte.

Hoppas ni testar det och jag lovar det är oerhört gott:)

Lycka till!

/ Jonnha











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar